Gå til toppen
”Hjælpe”-links
Du er på

Information om tilgængelighed

I denne sektion beskrives Lingu@net World Wides tilgængelighedsteknikker. Her anføres de faciliteter, som hjælper handicappede til at navigere på sitet.

Genvejstaster

Alle sider indeholder følgende genvejstaster, som er kodet til at navigere, når kun tastaturet benyttes (dvs. uden mus):

Genvejstasterne fungerer forskelligt afhængig af, hvilket styresystem og hvilken browser der bruges. Brug ALT + genvejstast ved Windows og Linux styresystemer. Brug CTRL + genvejstast ved Macintosh.

Tast 0
Vælg et andet interfacesprog
Tast 1
Forside
Tast 2
Hvad er dit niveau?
Tast 3
Hvordan lærer jeg et nyt sprog?
Tast 4
Mødested
Tast 5
Søg
Tast 7
Tilbage til toppen (spring over navigationsbarren)
Tast 8
Sideoversigt
Tast 9
Information om tilgængelighed (denne side)

Vær opmærksom på at forskellige browsere yder forskellig understøttelse af genvejene. For eksempel, Microsoft Internet Explorer som skifter fokus til det tilsvarende link, så det er nødvendigt at trykke Enter efter genvejen så den følger linket. Andre browsere, såsom Mozilla Firefox, følger linket med det samme.

[ top ]

Design og udvikling

Disse sider er blevet designet og udviklet for at sikre overensstemmelse med følgende W3C retningslinjer og standarder:

Alle sider er blevet valideret som XHTML 1.0 Transitional

Sidernes visuelle præsentation er baseret på Cascading Style Sheets CSS valideret i overensstemmelse med specifikationen af Niveau 2 CSS.

Alle siderne er i overensstemmelse med 1. og 2. prioritets kontrolpunkter i W3Cs Web Contents Accessibility Guidelines 1.0, som foreslået af The Web Accessibility Initiative. Double-A i W3Cs retningslinjer er benyttet. Tilgængeligheden er blevet afprøvet manuelt og ved brug af automatiske redskaber. Derudover giver Lingu@net World Wide også via tastaturgenveje adgang til vigtige links og anvender en konsistent stil, som forbedrer sidernes tilgængelighed yderligere i overensstemmelse med prioritet 3 i W3Cs retningslinjer.

[ top ]

Standarder

Følgende ikoner og links markerer overensstemmelse med de aktuelle standarder:

Valid XHTML 1.0!

Dette ikon viser, at man har skabt en side, som bruger XHTML 1.0. Dette er blevet testet ved en formel validering af siderne, hvor automatiske redskaber er anvendt. Linket fører til W3C validatoren, hvor en hjemmeside kan blive revalideret.

Valid CSS!

Dette ikon viser, at man har skabt en side, som bruger valid CSS. Dette er blevet testet ved en formel validering af siderne, hvor automatiske redskaber er anvendt. Linket fører til W3C CSS validatoren.

Level Double-A conformance ikon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0

Dette ikon markerer overensstemmelse med niveau Double-A i W3Cs Web Contents Accessibility Guidelines 1.0, inklusive alle Prioritet 1 og Prioritet 2 kontrolpunkter defineret i retningslinierne. Linket fører til en forklaring af Niveau Double-A overensstemmelse med retningslinjerne og brug af logoer.


[ top ]
Følg os på:
facebookFacebook ‪twitterTwitter